Ministri i Financave dhe Ekonomisë kryeson Grupin Ndërinstitucional për Koordinimi e Politikave Tregtare dhe Lehtësimin e Tregtisë.

Kryetari i Grupit Ndërinstitucional është përgjegjës që Grupi të funksionojë si një forum i partneriteti publik privat me objektivin e përmirësimint të procesit të politikave tregtare, lehtësimit të tregtisë, dhe përcaktimit të drejtimeve kryesore të lehtësimit të tregtisë, duke bërë rekomandime në këto drejtime kryesore:

 • përmirësimi i procesit të politikës së tregtisë ndërkombëtare;
 • lehtësimi i tregtisë ndërkombëtare;
 • përmirësime ligjore e rregullatore;
 • investime të lidhura me tregtinë ndërkombëtare dhe lehtësimin e tregtisë;
 • përhapja së informacionit dhe zhvillimit të kapaciteteve njerëzore;
 • mbështetjen e objektivave të negocimit me vendet partnere.

Kompetencat e Kryetarit të Grupit Ndërinstitucional janë:

 • kryesimi i takimeve të Grupit;
 • thirrja e mbledhjeve të Grupit;
 • miratimi i datës dhe kohës e takimit të ardhshëm;
 • miratimi i axhendës së takimit të Grupi, të propozuar nga Sekretariati Teknik;
 • përcjellja e rekomandimeve të Grupit tek kryeministri, ministritë e linjës dhe në parlament, si dhe raportimi para Komitetit për komentet dhe sugjerimet e marra në takimet/ konsultimet me ta.

 

Kontaktet

 • "Bulevardi Dëshmorët e Kombit", Tiranë
 • 04 220 02 45
  04 244 80 21
 • Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.
Faqja zyrtare e Komitetit Kombëtar të Lehtësimit të Tregtisë u dizenjua me mbështetjen e projektit të USAID-it për Rritjen Ekonomike Rajonale (REG).

                                                     
     

Përditësohuni

Rreth Komitetit Kombëtar të Lehtësimit të Tregtisë

Template Settings

Color

For each color, the params below will be given default values
Green Dark_Green Oranges Yellow

Body

Background Color
Text Color

Header

Background Color

Spotlight5

Background Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction