Në datën 14 korrik 2023, u zhvillua mbledhja e 15-të e Grupit Ndërinstitucional për Koordinimin e Politikës Tregtare dhe Lehtësimit të Tregtisë.

Takimi u hap nga Ministrja e Financave dhe Ekonomisë, znj. Delina Ibrahimaj, e cila falenderoi të pranishmit për pjesëmarrjen. Ajo solli në vëmendje se gjatë vitit 2023, Ministria e Financave dhe Ekonomisë ka realizuar takime te shpeshta me biznesin dhe jemi përpjekur të adresojmë problematika të ndryshme dhe të kërkojmë zgidhjet sipas rastit. Në takimin e 15-të të KKLT-së, i dyti për këtë vit u prezantua një analizë të detajuar mbi ecurinë e Marrëveshjes së Stabilizim Asocimit me BE-në, përfundimi i procedurave të brendshme për ratifikimin e Marrëveshjes së Subvencioneve në Peshkim, të OBT-së, zbatimi i rregullave tranzitore të origjinës preferenciale në kuadër të Konventës PEM dhe së fundmi një përmbledhje të masave të realizuara në kuadër të zbatimit të Planit të KKLT. Gjithashtu, të pranishmit u ftuan të adresojnë problematika të reja nëse kanë ose çështje që ende s’kanë marrë zgjidhje.

 

Pas prezantimeve sipas axhendës, znj.Ministre kërkoi të vlerësohet maksimalisht procesi i hartimit të planit të ri 2024-2027 të KKLT. Ne kuadët të përgatitjes së këtij plani të ri, mirëpresim paraqitjen e propozimeve konkrete të cilat duhet t`i drejtohen me shkrim Sekretariatit.

 

Për më shumë informacion rreth mbledhjes klikoni më poshtë:

 

Kontaktet

  • "Bulevardi Dëshmorët e Kombit", Tiranë
  • 04 220 02 45
    04 244 80 21
  • Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.
Faqja zyrtare e Komitetit Kombëtar të Lehtësimit të Tregtisë u dizenjua me mbështetjen e projektit të USAID-it për Rritjen Ekonomike Rajonale (REG).

                                                     
     

Përditësohuni

Rreth Komitetit Kombëtar të Lehtësimit të Tregtisë

Template Settings

Color

For each color, the params below will be given default values
Green Dark_Green Oranges Yellow

Body

Background Color
Text Color

Header

Background Color

Spotlight5

Background Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction