Në datën 10 Mars 2021 u zhvillua mbledhja e radhë së Grupit Ndërinstitucional për Koordinimin e Politikës Tregtare dhe Lehtësimit të Tregtisë, në formatin online.

 

Takimi u hap nga Zëvendësministri i Financave dhe Ekonomisë, Z. Besart Kadia, i cili në fjalën e tij, i cili parashtroi se qëllimi i mbledhjes është harmonizimi i shqetësimeve dhe problematikave të  paraqitura nga biznesi duke vënë theksin tek partneriteti qeveri-biznes dhe bashkëpunimi ndërinstitucional. Ky partneritet është i rëndësishëm dhe i domosdoshëm për të krijuar një sinergji masash për të adresuar problematikat kombëtare dhe në rrafsh rajonal.

 

Lidhur me këtë Z. Kadia kërkoi bashkëpunim të ngushtë me anëtart -përfaqësues të biznesit, në mënyrë që të merren masa eficente për zgjidhjen e problemeve, harmonizimin e shqetësimeve dhe ndërmarrjen e akteve rregullatore. Në këtë kontekst, u morrën në analizë dhe u diskutuan  disa propozime të ardhura pranë Sekretaraitit nga disa përfaqësues të biznesit.

 

Në këtë mbledhje u prezantuan dy anëtarë të rinj të Komitetit, përfshirja e të cilave u evidentua e rëndësishme për shtimin e zërit të biznesit, duke përfshirë këtu sektorin e turizmit si sektori i parë për liberalizimin tregtisë së shërbimeve. 

 

Kontaktet

  • "Bulevardi Dëshmorët e Kombit", Tiranë
  • 04 220 02 45
    04 244 80 21
  • Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.
Faqja zyrtare e Komitetit Kombëtar të Lehtësimit të Tregtisë u dizenjua me mbështetjen e projektit të USAID-it për Rritjen Ekonomike Rajonale (REG).

                                                     
     

Përditësohuni

Rreth Komitetit Kombëtar të Lehtësimit të Tregtisë

Template Settings

Color

For each color, the params below will be given default values
Green Dark_Green Oranges Yellow

Body

Background Color
Text Color

Header

Background Color

Spotlight5

Background Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction