Në datën 19 Dhjetor 2022 u zhvillua mbledhja e 13-të e Grupit Ndërinstitucional për Koordinimin e Politikës Tregtare dhe Lehtësimit të Tregtisë.

 

Takimi u hap nga Ministrja e Financave dhe Ekonomisë, Znj. Delina Ibrahimaj, e cila në fjalën e saj, vuri në dukje se viti 2022 ka patur ecuritë e veta dhe puna për tregun e lirë dhe integrimin evropian pritet të intensifikohet në vazhdim. Ministrja theksoi se përpara çdo mbledhje duhet të përcaktohen cilat janë çështjet që duhet të preken me një listë prioritetesh dhe t`u përcillen anëtarëve në mënyrë që palët të vijnë të përgatitura.

 

Sipas axhendës, gjatë kësaj mbledhje anëtarët e KKLT u informuan mbi zhvillimet më të fundit të politikave tregtare në kuadër të procesit të Berlinit si dhe të Iniciativës së “Open Ballkan”, lidhur me propozimet për mundësinë e lidhjes të marrëveshjeve të tregtisë së lirë me disa vende të Afrikës Veriore dhe konkretisht, Algjeri, Tunizi dhe Egjipt, si dhe u prezantua Udhërrëfyesi për rritjen e eksporteve në Shqipëri.

Me pas, anetaret u ftuan ne nje diskutim te hapur ku mund te diskutonin rreth problematikave qe mund te diskutohen ne vazhdim te vitit 2023.

Për më shumë informacion rreth mbledhjes klikoni më poshtë:

Kontaktet

  • "Bulevardi Dëshmorët e Kombit", Tiranë
  • 04 220 02 45
    04 244 80 21
  • Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.
Faqja zyrtare e Komitetit Kombëtar të Lehtësimit të Tregtisë u dizenjua me mbështetjen e projektit të USAID-it për Rritjen Ekonomike Rajonale (REG).

                                                     
     

Përditësohuni

Rreth Komitetit Kombëtar të Lehtësimit të Tregtisë

Template Settings

Color

For each color, the params below will be given default values
Green Dark_Green Oranges Yellow

Body

Background Color
Text Color

Header

Background Color

Spotlight5

Background Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction