Në datën 9 shkurt 2023 u zhvillua mbledhja e 14-të e Grupit Ndërinstitucional për Koordinimin e Politikës Tregtare dhe Lehtësimit të Tregtisë.

Takimi u hap nga Ministrja e Financave dhe Ekonomisë, znj. Delina Ibrahimaj, e cila falenderoi të pranishmit për pjesëmarrjen. Ajo theksoi se gjatë këtij viti do të ketë takime më të shpeshta ku pritet të diskutohen çështje të rëndësishme që i përkasin lehtësimit të tregtisë. Diskutimet e kësaj mbledhjeje, sipas axhendës, u fokusuan në propozimin e ministrisë përgjegjëse për bujqësinë lidhur me potencialin e një marrëveshje të tregtisë së lirë me Japoninë, marrë shkas nga rritja e eksporteve të peshkut në këtë vend. Nga diskutimet u evidentua interesi edhe për produkte të tjera si nga industria e fasonerisë, për vajin e ullirit, erëzat dhe bimët medicinale. Në vijim, përfaqësuesit e biznesit do të  japin sugjerimet e tyre nëse kanë për të shtuar produkte të tjera.

 

Sipas axhendës, në vijim të kësaj mbledhje anëtarët e KKLT diskutuan lidhur me kërkesat dhe standartet që eksportuesit duhet të kërkojnë nga vetja duke rritur cilësinë dhe duke plotësuar standartet dhe kushtet e kërkuara për eksportimin e produkteve të tyre. Nga të pranishmit u përmendën disa propozime si dhe u informuan lidhur me hapa konkrret që biznesi në bashkëpunim me strukturat shtetërore po ndërmerr për të lehtësuar eksportet.

 

Për më shumë informacion rreth mbledhjes klikoni më poshtë:

 

Kontaktet

  • "Bulevardi Dëshmorët e Kombit", Tiranë
  • 04 220 02 45
    04 244 80 21
  • Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.
Faqja zyrtare e Komitetit Kombëtar të Lehtësimit të Tregtisë u dizenjua me mbështetjen e projektit të USAID-it për Rritjen Ekonomike Rajonale (REG).

                                                     
     

Përditësohuni

Rreth Komitetit Kombëtar të Lehtësimit të Tregtisë

Template Settings

Color

For each color, the params below will be given default values
Green Dark_Green Oranges Yellow

Body

Background Color
Text Color

Header

Background Color

Spotlight5

Background Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction