Në datat 17, 18 dhe 19 Prill u mbajtën trajnimet me komunitetin e biznesit të organizuar nga Instituti i Politikave Publike dhe Private në bashkëpunim me GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH) mbi benefitet e marrjes së statusit të Operatorit Ekonomik të Autorizuar.

Qëllimi i këtyre trajnimeve është sigurimi i informacioneve dhe rritja e ndërgjegjësimit të komunitetit të biznesit, sipërmarrësve në fushën e import-eksporteve, transportit ndërkombëtar apo edhe agjentëve doganorë mbi ekzistencën dhe benefitet nga marrja e statusit “Operator Ekonomik i Autorizuar”. Nëpërmjet trajnimeve u synua ndërgjegjësimi dhe inkurajimi i bizneseve për të aplikuar për marrjen e statusit të OEA.

Pjesëmarrësit në këto trajnime u përcaktuan në bazë të studimit “Vlerësim i shpejtë mbi kapacitetet e biznesit për marrjen e Statusit të Operatorit Ekonomik të Autorizuar” për sa i përket aspektit të përfitimit nga statusi i OEA, i cili i kategorizon bizneset në tre grupe, përkatësisht:

I. grupi i bizneseve që janë larg standardeve për marrjen e statusit të OEA,

II. grupi i bizneseve të konsoliduar që kanë potencialin për të fituar statusin e OEA, dhe

III. grupi i bizneseve që kanë tashmë statusin e zhdoganimit lokal dhe biznese të tjera me standarde të larta.

Për më shumë informacion rreth trajnimit lexoni minutat e takimit.

Kontaktet

  • "Bulevardi Dëshmorët e Kombit", Tiranë
  • 04 220 02 45
    04 244 80 21
  • Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.
Faqja zyrtare e Komitetit Kombëtar të Lehtësimit të Tregtisë u dizenjua me mbështetjen e projektit të USAID-it për Rritjen Ekonomike Rajonale (REG).

                                                     
     

Përditësohuni

Rreth Komitetit Kombëtar të Lehtësimit të Tregtisë

Template Settings

Color

For each color, the params below will be given default values
Green Dark_Green Oranges Yellow

Body

Background Color
Text Color

Header

Background Color

Spotlight5

Background Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction